MCS Telematica Portaal wint Innovation Trail Live Award op Executive Hire Show 2018

donderdag 15 februari 2018


MCS Telematica Portaal wint Innovation Trail Live Award op Executive Hire Show 2018

MCS, de ontwikkelaar van slimme verhuursoftware, heeft op de Executive Hire Show 2018 een Innovation Trail Live Award gewonnen voor zijn MCS Telematica Portaal.

Het MCS Telematica Portaal helpt bedrijven om de data uit hun ingebouwde OEM-telematica-apparatuur te bundelen met overkoepelende en/of naderhand geïnstalleerde after-market telematicaoplossingen.

Dit biedt een zeer efficiënt en volledig telematica overzicht van de gehele aangesloten verhuurvloot en een directe datastroom welke voorziet in relevante en tijdige sturingsmogelijkheden op operationeel gebied binnen de verhuur ERP-oplossing MCS-rm. 

Gegevens die via het MCS Telematica Portaal kunnen worden geraadpleegd zijn onder andere, de gps-locatie, staat van onderhoud, het aantal bedrijfsuren, het (actuele) brandstofverbruik en informatie over het gebruik van de apparatuur. Dit helpt vooruitstrevende verhuurders bijvoorbeeld om ervoor te zorgen dat materieel wordt gebruikt volgens de voorwaarden van het huurcontract.

Het winnende MCS Telematica Portaal was te zien tijdens een live presentatie en interview op dag twee van de Executive Hire Show 2018. De deelnemers aan deze Innovation Trail werden allemaal geacht om 'echte innovatie' voor de verhuursector te kunnen laten zien. En MCS stelde zeker niet teleur, sterker nog, ze wonnen een prijs voor hun innovatieve aanpak.

Chris Clarke, MCS Software Development Manager, die de prijs namens MCS in ontvangst nam, liet ons weten: "Materieel-trackers genereren zoveel nuttige gegevens. Het is echter alleen wanneer deze gegevens tijdig, consistent en gebundeld geïntegreerd beschikbaar gemaakt worden binnen de operationele verhuur ERP-omgeving van de bedrijfsvoering, dat deze data een reële waarde en tastbare context kan bieden voor de gebruikers. Deze telematica-oplossing heeft ons dit jaar zo veel aandacht gebracht op de beurs, van zowel van aanbieders die graag meer willen weten over samenwerking met ons, maar ook van bedrijven die graag deze toegevoegde waarde binnen hun bedrijf willen ontsluiten. We willen telematica-leveranciers aanmoedigen om met ons samen te werken omdat we verwachten dat de telematica-gegevens van de verhuurvloot in de toekomst een nog veel centralere rol gaan spelen voor verhuurbedrijven. "

Leveranciers die zich al samenwerken met het MCS Telematica Portaal, zijn onder andere JCB Livelink, Trackunit, CanTrack, Pinpoint en Allsetra.

Als u een MCS-telematicapartner wilt worden of meer wilt weten over het MCS Telematica Portaal, neem dan contact op met MCS via de website www.mcsverhuursoftware.nl
 


Vorig artikel GDPR/AVG in de verhuurindustrie – 5 vragen beantwoord
Volgend artikel Levensduur van verhuuractiva: Wanneer moet u de verhuurvloot vernieuwen?

Neem contact op

Voor meer informatie over wat MCS-rm voor jouw verhuurbedrijf kan betekenen, bel ons op +31 (0) 85 0020805 of gebruik ons aanvraagformulier.

Contact